Hi5 vs Facebook




Vreau sa discutam putin astazi despre retelele de socializare hi5 si facebook. Inainte de facebook eu unul, navigam pe hi5. La inceput mi se parea o aiureala hi5-ul, era un fel de socializare, dar nu stiu cum sa ii spun, mie unul nu imi placea deloc, ca apoi sa postez si eu niste poze, si sa primesc cereri de prietenie, discutii mesaje, etc.

hi5 este un sit web cu statut de rețea socială (social networking) care, în decursul anului 2007, a fost pe locul 25 ca vizitare din toate siturile din Internet. Compania hi5 a fost fondată în 2002 de Ramu Yalamanchi, care este de asemenea actualul CEO.

Acest lucru indica faptul ca in momentul de fata hi5 nu prea mai e deloc vizitat, pentru ca facebook este cu mult inaintea lor. Principalele avantaje a facebook-ului il are chat-ul online, mie unul mi se pare cea mai buna solutie chat-ul de facebook. Putem chiar vorbii despre o cuncurenta cu Yahoo Messenger. Intrebam persoane cunoscute, de ce nu stau pe Yahoo Messenger si imi spuneau nu mai e la moda, acum e facebook-ul , ma miram dar in acelas timp eram si surprins. Adica stai putin yahoo messenger are atatea versiuni, facebook nu se poate decat online pe browser, totusi foarte multa lume prefera facebook. Un alt avantaj al facebook-ului il are simplitatea : poti face foarte multe lucruri complicate, cu un singur buton poti face foarte multe lucruri.

Multa lume isi promoveaza acum produsele si serviciile prin facebook, o metoda foarte multa dupa parerea mea pentru ca multa lume este online pe facebook, hi5 deja nu mai putem discuta despre el, pentru ca in momentul de fata nu mai valoreaza nimic. Am vazut ca ei tot incearca un nou design, multe functii, insa nici nu putem discuta despre o rivalitate. Deja timpul a trecut iar facebook este cu mult inaintea tuturor retelelor de socializare.
Un lucru care trebuie remarcat la facebook, este si dezavantajele care le are facebook-ul. Multe persoane, minori in cauza discuta cu persoane matura, mai in varsta decat ele( deobicei sunt probleme in randul fetelor ) care pot fi abuzate sexual, psihic sau fizic. Trebuie avuta foarte multa grija cu copiii care ii avem, sa nu ii lasam sa stea online pe facebook, pentru ca ii punem in pericol. De asemeni hotii sunt si ei pe facebook, deci nu trebuie sa punem foarte multe date despre noi pe facebook, sa anuntam ca plecam de acasa si lasam usa deschisa sau treburi din aceasta categorie. Facebook-ul are si multe avantaje dar si dezavantaje, deci trebuie avuta foarte multa grija, si trebuie folosit ca atare.

Tot facebook se mai numește un site web de tip retea de socializare din Internet, creeat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume.

Sper ca m-ati inteles, si o sa aveti mai multa grija de acum in colo, dupa ce ati citit articolul meu. Astept diverse comentarii legat de aceasta tema numai aici pe site-ul nostru. Mult Succes ! 

0 comentarii: