Noutatile si controversele aduse de Papa Francisc in doar 3 luni

papa francisc

Dupa numai 3 luni de pontificat, Papa Francisc s-a remarcat prin declaratii si gesturi neasteptate. Glumet, militand pentru saracie si luand decizii neasteptate, noul suveran pontif pare ca vrea sa schimbe imaginea sobra si rece a Vaticanului.
Fostul cardinal argentinian Jorge Mario Bergoglio a devenit cel de-al 266-lea Suveran Pontif, fiind ales de Conclav drept succesorul Papei Benedict al XVI-lea. El si-a luat numele de Francisc si este primul Papa de origine sud-americana.
Numele sau face trimitere la una dintre cele mai venerate figuri din Biserica Romano Catolica - Sfantul Francisc de Assisi, un calugar din secolul al XIII-lea care i-a ajutat pe cei saraci si bolnavi. Invatamintele acestuia au format Ordinul Franciscan, cunoscut pentru critica sociala in favoarea saracilor.
La scurt timp dupa investirea in functie a noului Suveran Pontif, cateva detalii interesante au facut deliciul presei si i-au atras foarte repede simpatia credinciosilor din intreaga lume.
Francisc le-ar fi spus cardinalilor, imediat dupa alegerea sa, “Dumnezeu sa va ierte!”, iar de curand a declarat public ca nu si-a dorit sa devina Papa. Mai mult, a precizat ca dorinta lui de a locui in resedinta Casa Santa Maria, unde sunt cazati peleriniii, in loc sa stea in apartamentul papal, nu este doar o dovada de modestie.

0 comentarii: