Ingrediente : 1,8-2 L apa, 1 kg zahar, capsuni atat cat sa rezulte circa 1 L de suc ( 2-2,5 kg ).
Mod de preparare : Capsunile se preseaza usor intr-o sita pentru spalat fructe ( de preferinta din material plastic ) pusa deasupra unei oale in care sa se scurga sucul. Aceasta se strecoara apoi printr-un tifon pus in doua. Sucul rezultat se amesteca cu apa si zaharul pana ce aceasta se dizolva complet, apoi se toarna intr-un borcan de circa 5 L ( pentru a nu fi complet plin ) . Borcanul se leaga cu un tifon dublu si se aseaza intr-un loc in care temperatura sa nu fie prea mare ( 15-19 grade ), pana cand procesul de fermentare s-a incheat ( nu se mai observa fierbere in vas ) . Dupa aceea borcanul se pune cu multa precautie, pentru a nu deranja drojdia depusa pe fund, pe o masa , pentru a se putea scoate vinul din el cu ajutorul unui furtun si a-l turna in sticle. Sticlele se astupa etans cu dopuri de pluta, se depoziteaza la rece cel putin 2 luni, dupa care se poate consuma. Tot astfel se poate prepara vin si din alte fructe de primavare ( cirese, visine etc), cu mentiunea ca perioada de fermentare este diferita de la fruct la fruct.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu