Ingrediente si cantitati : 500g cartofi, 100g cascaval ras, 250g untura
Pentru aluat : 300g faina, 3 galbenusuri, 10 g drogdie de bere, 50 ml lapte, sare
Pentru umplutura : 300g sunca tocata, o lingurita de sos de hrean cald.
Cartofii se cod. In acest timp se prepara un alauat din faina, galbenusuri, sare si drojdia inmuiata in lapte. Miezul cartofilor copti se trec prin sita si se amenteca bine cu aluatul. Se intinde o foaie cam de 1/2 cm grosime. Pe jumatate din aluat se pune din loc in loc, la distante egale, cate o lingurita de sunca tocata, amestecata cu sos de hrean. In jurul umpluturii, cu o pana, se unge usor cu apa. Se acopera cu calalta jumatate si se taie cu paharul de vin gogosele rotunde, avand grija ca in fiecare sa se gaseasca la mijloc umplutura de sunca. Se tine o jumatate de ora cald, la temperatura camerei si apoi se prajesc in multa grasime. Se servesc calde, presarate cu cascaval ras.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu